Schietpartij in Amsterdamse Pijp (VIDEO UPDATE2)

Bij een schietpartij in de Amsterdams wijk De Pijp zijn in de nacht van zondag op maandag 2 mannen zwaargewond geraakt. De 2 slachtoffer zaten in café Zuid op de hoek Van Ostadestraat en de Ruysdaelkade toen een man van buiten door het raam het vuur op hen opende. Dat meldt AT5

Er zijn zo’n 10 kogels afgevuurd.  Volgens de politie hebben getuigen een scooter met grote snelheid weg zien rijden. Er zou dus geen sprake zijn van een Audi zoals eerder werd gemeld door verschillende media.
Op een video van een buurtbewoner (zie hieronder) is te zien dat een van de beschoten mannen op straat zit. Hij is bij kennis.

Sishalounge

De slachtoffers zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Hun situatie is stabiel. De identiteit van de 2 mannen is niet bekend gemaakt. Café Zuid was vroeger een sishalounge.

Nog een café beschoten

Later vannacht is in de Ruys de Beerenbrouckstraat in Geuzenveld een pand beschoten dat volgens buurtbewoners fungeert als café. Voor zover bekend was er niemand in het pand aanwezig tijdens de schietpartij. Er werden waarschijnlijk 4 schoten gelost.

Gesloten

Beide cafés zijn inmiddels op last van de burgemeester van Amsterdam gesloten.