Schietpartij maffia op beeld (VIDEO)

Opmerkelijke beelden van een schietpartij tussen leden van de maffia in Bari. Een poging tot liquidatie die spectaculair mislukt omdat het beoogde doelwit, Andrea de Giglio, net op tijd door de glazen pui van een restaurant springt. Video na de break.

De schietpartij vond vorige maand plaats in Bari, dat in de hak van de laars ligt aan de Adriatische zee. De beelden werden door bewakingscamera’s gefilmd en vrijgegeven door de politie in Bari.

We zien een tweetal mannen van de Sacra Corona Unita, de mafia in Puglia, die topcrimineel Andrea de Giglio onder schot nemen. Zonder bivakmutsen, zonder motoren, gewoon lopend op straat. In de rode cirkel en pijl lopen de schutters, bij de groene pijl het beoogde slachtoffer. De Giglio wordt van dichtbij en van de overkant van de straat beschoten, maar weet net op tijd weg te komen door dwars door de ruit van een restaurant te springen.

Na de schietpartij geeft de schutter het wapen aan een andere man op straat, die het vervolgens onder een auto verbergt. De schutters zijn gearresteerd en zitten vast in afwachting van hun proces. De Giglio had een schotwond in zijn rug maar maakt het naar omstandigheden goed.