Schietpartij met 13 kogels in Utrecht

In de Utrechtse wijk De Meern is vrijdag een man onder vuur genomen met zeker 12 kogels. Het slachtoffer raakte zwaargewond en is met spoed geopereerd, maar heeft de schietpartij wel overleefd. Hij is inmiddels buiten levensgevaar. Het is niet duidelijk waarom juist de 68-jarige man onder vuur is genomen.

De aanslag werd gepleegd voor de villa van het slachtoffer. Hij werd daar klemgereden door een BMW; omdat de straat verder doodloopt en de BMW de teruggang versperde, kon het slachtoffer geen kant op. Het AD meldt dat de schutter waarschijnlijk in de struik heeft gewacht. Hij heeft van dichtbij zeker 12 schoten door de voorruit afgevuurd.

Het slachtoffer wist uit de auto te komen en naar zijn huis te vluchten. Hij werd daar later gevonden door de politie. De daders gingen er weer in de BMW vandoor. De politie meldt dat de auto waarschijnlijk aan de rechter achterkant is beschadigd.

De schietpartij is mogelijk een afrekening. RTV Utrecht zegt dat bronnen hebben gemeld dat het slachtoffer een bekende in het criminele circuit is, hoewel de politie dat niet wil bevestigen. Buurtbewoners hebben tegen De Telegraaf ook gezegd dat de man op een dubieuze manier aan zijn geld kwam.