Weer schietpartij op snelweg UPDATE

De politie heeft een tweede vuurwapen gevonden in de zaak van het schietincident op de Marnixkade en de achtervolging op de A!0. Er is ook werd een grote hoeveelheid cocaïne gevonden. Dinsdagmorgen werden op de Haarlemmerdijk en de Anthony Fokkerweg vier personen aangehouden na melding van een schietincident op de Marnixkade. Zij reden in twee personenauto’s van het merk BMW met Belgische kentekens. In BMW op de Haarlemmerdijk werd direct al een vuurwapen gevonden. In de auto die op
de Henk Sneevlietweg crashte, werd bij later onderzoek ook een vuurwapen gevonden. In die auto trof de politie de cocaïne aan, tests moeten nog uitwijzen of het echt cocaïne is. Het onderzoeksteam weet nog niet de identiteit van de vier verdachten die vermoedelijk in België wonen.

Dinsdag waren er opnieuw wildwest taferelen op de snelweg. Nadat maandag op de A2 een auto met hasj werd aangehouden arresteerde Amsterdamse politie vier mannen die betrokken zouden zijn bij een schietpartij op de Marnixstraat.

Om 11.20 kwam daarover een melding binnen. De politie achtervolgde een BMW met Belgisch kenteken, onder meer met hulp van de helicopter.Uiteindelijk crashte de BMW tegen een reclamezuil langs de A10 bij afslag S107. De bestuurder probeerde te vluchten over de rijbaan naar het bedrijventerrein aan de Anthony Fokkerweg. Daar werd hij door agenten in zijn been geschoten en aangehouden. De bijrijder is ook gearresteerd. Op de Haarlemmerdijk zijn tegen half twaalf ook twee mannen aangehouden in een BMW, die een vuurwapen bij zich droegen. Het is nog niet duidelijk of beide arrestaties onderling verband hebben. AT5 sprak een getuige:

{flvremote}http://vplayer.ilsemedia.nl/xml/detail/m1fzp66fd1uj{/flvremote}