Schietpartij Nijmegen: 2 man langer vast

De twee verdachten die vorige week samen met nog twee anderen werden gearresteerd na een schietpartij in Nijmegen, worden langer vastgehouden. Donderdag was de politie in verband met de moord op Kevin America aan het flyeren in de 16e straat in de wijk Hegdambroek. Vervolgens klonken er enkele schoten in de buurt. Na onderzoek werden vier mannen aangehouden.

Twee van de vier mannen zitten nog vast. De aangehouden personen waren allemaal bekenden of familie van de doodgeschoten Kevin America. 

De politie ging donderdag 10 januari flyeren in de 16e straat in Hegdambroek, in de Nijmeegse wijk Lindenholt. Daar werd op zaterdag 29 december de 36-jarige Kevin America omstreeks 23.30 uur doodgeschoten. Agenten die aan het flyeren waren, waren in een keer getuigen van het schietincident. Zij hoorden enkele harde knallen. 

Er werd meteen een arrestatieteam opgeroepen om te komen assisteren. De dure BMW’s reden met sirene en hoge snelheid door het centrum van Nijmegen richting de wijk Lindenholt. De politie had een goed signalement van de verdachten en wist hen op te sporen in de wijk Dukenburg. Daar werden vier mannen aangehouden.

Twee van hen, een 32-jarige man uit Hilversum en een 41-jarige Nijmegenaar, zitten nog steeds vast. De politie neemt de schietpartij hoog op. Waarom de mannen schoten losten, is nog niet duidelijk. Het onderzoek naar de moord op Kevin America gaat verder. Er is in die zaak nog geen verdachte aangehouden.

Lees ook:

Nijmegenaar door geweld om leven gekomen UPDATE

Nijmegenaar met vuurwapen gedood 

Moord Kevin America in Opsporing Verzocht