‘Schietpartij Noordeloos was poging liquidatie’

De schietpartij op de Middenweg in Noordeloos, nabij de A27, waarbij afgelopen december twee mannen zwaar gewond raakten, was volgens de politie een poging tot liquidatie. Dat heeft de politie dinsdagmiddag bekend gemaakt.

N214

De politie heeft de schutter nog niet aangehouden. In de nacht van zaterdag op zondag 10 december kwamen meldingen over schoten bij de politie binnen. De jongste van de twee mannen lag in de berm bij een sloot langs de N214. De andere lag enkele meters verderop in een weiland. De slachtoffers waren Rotterdammers van 28 en 35 jaar. Ze waren niet aanspreekbaar.

Hulzen

Op de plaats delict is een flink aantal hulzen gevonden. De slachtoffers hadden geen vuurwapen bij zich. Langs de N214 en de A27 ligt even verderop een tankstation, een AC Restaurant en een McDonald’s. De politie onderzoekt aan de hand van beelden van beveiligingscamera’s of de slachtoffers en mogelijke daders elkaar daar eerst hadden ontmoet. Volgens de politie lijkt het erop dat er sprake was van een ruzie over drugs.

Utrecht

Inmiddels is duidelijk dat de mannen een afspraak hadden in de omgeving Utrecht. Zij reden met een donkere Seat naar deze afspraak. Daar moesten ze overstappen in een donkere Audi. De slachtoffers reden vervolgens mee met de man waarmee zij een afspraak hadden. In Noordeloos zijn ze beschoten.

Groenekan

De politie onderzoekt het verband met een autobrand in Groenekan, even noordelijk van Utrecht. Ruim een uur na de vondst van de neergeschoten mannen is daar een donkere tweedeurs-Audi A5 in brand gestoken. De brandende auto wordt ontdekt op het parkeerterrein van hockeyclub Voordaan aan de Lindenlaan. Voordat de brandweer er is legde iemand de autobrand vast. Deze beelden worden getoond in Opsporing Verzocht en Bureau Rijnmond. Mogelijk is deze uitgebrande wagen achtergelaten door de dader die verantwoordelijk is voor het neerschieten van de Rotterdammers. De Audi A5 is al in januari 2016 in Amsterdam ontvreemd, en dus bijna een jaar van de radar is geweest.