Schietpartij op de A13 bij Delft (UPDATE)

Na een melding van een aanrijding op de A13 bij Delft hebben agenten in de nacht van woensdag op donderdag een zwaargewonde man aangetroffen. De 23-jarige Rotterdammer bleek een schotwond te hebben. Volgens de politie is er vermoedelijk eerder een ruzie ontstaan op het Rijswijkseplein. Daar zou zijn geschoten.

 

In totaal hield de politie zes personen aan op verdenking van mogelijke betrokkenheid bij de aanrijding danwel het schietincident. De voertuigen zijn in beslag genomen voor sporenonderzoek. De A13 is lange periode afgesloten geweest in het kader van het onderzoek.

De politie kreeg ’s nachts een melding van een aanrijding op de A13. Toen de agenten arriveerden, troffen zij in een van de voertuigen een 23-jarige Rotterdammer aan met een schotwond. Uit onderzoek is gebleken dat er eerder die avond een ruzie was op het Rijswijkseplein en mogelijk is daarbij geschoten.

UPDATE – Vier van de zes verdachten zijn in de loop van de middag in vrijheid gesteld. Een 20-jarige en een 21-jarige Rotterdammer blijven in hechtenis. Het 23-jarige slachtoffer ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis.