Schietpartij op klaarlichte dag bij winkelcentrum in Marbella (VIDEO)

In Marbella heeft maandagavond rond 18.00 op klaarlichte dag een schietpartij plaatsgevonden bij winkelcentrum Cristamar, vlakbij de haven van Puerto Banús. De schutter zou met een automatisch vuurwapen zeker twee schoten hebben gelost. Er raakte niemand gewond. Wel ontstond er grote paniek in het winkelcentrum.

Machinegeweer

Op een video op sociale media is te zien en horen dat er geschreeuw klinkt en dat twee mannen – vermoedelijk omstanders – wegrennen als de schutter opduikt en een schot lost. De schutter maakte gebruik van een machinegeweer en droeg een pet en zwarte bandada. Hij oogt overigens weinig professioneel en lijkt eerder als een waarschuwing te schieten dan gericht. Mogelijk haperde het vuurwapen.

Uitgebrande vluchtauto

De unit drugs en georganiseerde criminaliteit van de politie in Marbella doet nader onderzoek naar het incident. Er wordt gezocht naar twee verdachten die na de schietpartij in een auto stapten, die later uitgebrand werd teruggevonden in de buurt van Lago de los Tortugas, het zogenaamde Turtle Lake.