Schietpartij Osdorpplein Amsterdam (UPDATE)

Bij een schietpartij op het Osdorpplein in Amsterdam is zondagavond een 37-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats gewond geraakt. Het schietincident vond plaats voor het gebouw van Halfords. De schutter is ervandoor gegaan en het slachtoffer zou volgens ooggetuigen naar het ziekenhuis zijn afgevoerd. Er zijn twee verdachten aangehouden en een daarvan zit nog vast.

Wat de aanleiding voor de schietpartij is geweest, is nog niet bekend. De politie heeft zondagavond onderzoek gedaan in de omgeving van het Osdorpplein in onze hoofdstad. Tijdens de zoektocht is ook gebruik gemaakt van een helikopter.

De politie wist zondagavond rond 22.30 uur al een verdachte aan te houden. Deze 23-jarige man voldeed aan het signalement dat verspreid was, maar bleek niets met de zaak te maken te hebben. De man is geen verdachte meer. Later heeft de politie nog een verdachte aangehouden. Het gaat om een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. De politiehelikopter zag de man in het water springen en door deze verdachte actie werd de man aangehouden.

Het slachtoffer is zondagavond met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.