Schietpartij Rotterdam in beeld (VIDEO)

De schietpartij op Tweede Kerstdag in Rotterdam, waarbij drie mensen gewond raakten, blijkt te zijn gefilmd. Een 26-jarige man werd door de politie neer geschoten nadat hij zelf op twee mensen had geschoten. Het gebeurde bij een speeltuin waar op dat moment kinderen waren.

Afgelopen woensdag rond 16.00 uur kwamen er meldingen binnen van een conflict op de Rotterdamse Bajonetstraat waarbij schoten werden gelost. Agenten die ter plaatse gingen zagen dat één van de betrokkenen, een 26-jarige Rotterdammer, bij een ruzie gericht schoot op een 49-jarige Rotterdammer en een 23-jarige plaatsgenote.

Speelplein

Toen de agenten tussenbeide wilde komen, werden die ook onder vuur genomen. Vervolgens rende de schutter weg. Hij stak daarbij het speelpleintje over. Hierna draaide hij zich om en vuurde hij nogmaals in de richting van de agenten. De agenten schoten terug en raakten de man. Hierna kon hij worden overmeesterd. De man is zwaargewond naar het ziekenhuis overgebracht. De 49-jarige en 23-jarige zijn donderdag in vrijheid gesteld. Zij blijven verdachten in het onderzoek.

Het drietal had, om voor de politie nog onduidelijke redenen, rondom de het Adrianaplein ruzie. Dit alles vond plaats op klaarlichte dag in de directe nabijheid van een speelplaatsje waar op dat moment ook een vader met twee kinderen aanwezig waren.