Schietpartijen in A’dam, R’dam en Roosendaal

In Amsterdam, Rotterdam en Roosendaal hebben vrijdag en zaterdag drie schietpartijen plaatsgevonden. In Amsterdam en Rotterdam raakte het slachtoffer gewond. Beide zijn niet in levensgevaar. Voor de schietpartij in Roosendaal zijn drie personen opgepakt.

De reeks schietpartijen begon vrijdagavond in Amsterdam, op de Willem de Zwijgerlaan in Amsterdam-West. Rond 18 uur werd het slachtoffer onder vuur genomen. Hij werd éénmaal geraakt: een schampschot aan zijn bil. At5 meldt dat de man aangifte doet van de schietpartij. Het is niet duidelijk wat de aanleiding is.

Drie aanhoudingen

Zaterdagochtend vond in een woning aan de Vroenhoutseweg in Roosendaal een schietpartij plaats. Waarschijnlijk kregen twee ruzie over de verbouwing van een huis. De vrouw van één van de mannen kwam tussenbeide. Daarna zou er zijn geschoten. Niemand raakte gewond. De twee mannen (van 43 en 61 jaar) en de vrouw (44) zijn aangehouden en worden verhoord.

In Rotterdam werd zaterdagmiddag een man neergeschoten. De schietpartij zou hebben plaatsgevonden in een woning aan de Homerusstraat. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht, maar is niet in levensgevaar. De politie zoekt nog naar de daders.