Schietpartijen in Rotterdam en Den Haag (UPDATE3)

Zowel in Rotterdam als Den Haag zijn afgelopen avond schietpartijen geweest. In Rotterdam-Zuid is een 44-jarige Rotterdammer gearresteerd voor een schietpartij op woensdagavond op de Alerdincksingel in de wijk Beverwaard waarbij een 26-jarige Rotterdammer in zijn been werd geraakt.

Er was aan de schietpartij een ruzie vooraf gegaan. Op straat zijn meerdere kogelhulzen gevonden.

In Zoetermeer is donderdagmorgen vroeg een inval geweest van een arrstatieteam in verband met de schietpartij in Den Haag. Daar vielen er woensdagavond schoten op de hoek van de Newtonstraat en de Franklinstraat, westelijk van het centrum bij de Laan van Meerdervoort. In Wassenaar zijn mensen aangehouden.Alle betrokkenen van de schietpartij in Den Haag zijn gevlucht. Op straat zijn hulzen aangetroffen. Volgens de politie zijn er mogelijk één of meer gewonden gevallen.

De lokale nieuwssite Regio15 meldde dat getuigen hebben gezien dat er iemand met geweld in een auto is gezet. Er zou geschoten zijn vanuit een auto op en andere auto. Er zouden een VW Golf en een Mercedes bij betrokken zijn geweest.

De politie zegt later op de avond in Wassenaar twee mannen te hebben aangehouden. Hun betrokkenheid bij het schietincident wordt is in onderzoek. Het gaat hier om een 27-jarige en een 39-jarige man, allebei uit Den Haag.