Schietpartijen in Zoetermeer, R’dam, Zaandam en Eindhoven

Dit weekend vielen er verschillende gewonden bij schietpartijen in diverse steden. In zowel Zoetermeer, Rotterdam als Zaandam en Eindhoven was het raak. In Eindhoven werd een 34-jarige man geliquideerd.

Zoetermeer

Zaterdagnacht rond 03.45 kwamen bij de politie meerdere meldingen binnen van een schietincident aan de Hugo de Grootlaan in Zoetermeer waarbij getuigen meerdere schoten hoorden. Een 19-jarige man uit Delft raakte bij de schietpartij gewond. Hij is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. Bij het schietincident waren vermoedelijk een witte personenauto en een scooter betrokken. De daders zijn voortvluchtig.

Rotterdam

Een paar uur eerder, omstreeks 01.30 raakte een 22-jarige Capellenaar gewond bij een schietincident aan de Watergeusstraat in het centrum van Rotterdam. De politie kwam af op een melding dat verschillende getuigen schoten hadden gehoord op de Watergeusstraat. Niet veel later bleek dat er bij een ziekenhuis een man was binnengebracht met schotwonden.

De politie zoekt getuigen die met hun auto gedwongen werden achteruit te rijden, toen een witte Volkswagen Golf tegen de richting in wegreed met het gewonde slachtoffer in de auto. De Capellenaar is aangehouden, zijn rol bij het incident wordt onderzocht.

Zaandam

Op vrijdagmiddag was er op de Lineusstraat in Zaandam een schietpartij waarbij een 29-jarige man uit Emmen gewond raakte. Het slachtoffer had in Zaandam een afspraak. Het is nog onduidelijk waarom er op de man werd geschoten. Mogelijk ontstond er een conflict. Het slachtoffer is met letsel naar het ziekenhuis vervoerd. Een tweede man raakte licht gewond. De verdachte(n) zijn gevlucht.

Liquidatie Eindhoven

Zaterdagavond kwam bij een liquidatie in de Sionstraat in Eindhoven een 34-jarige Eindhovenaar om het leven. Hij zat in een grijze Suzuki toen hij drie keer werd geraakt door een nog onbekende schutter. Naar verluidt is het slachtoffer een Nederlander van Iraakse afkomst en woont hij in een wijk die anderhalve kilometer ligt van de plek waar de man doodgeschoten is. Maar de politie wil daar volgens het Eindhovens Dagblad niet op reageren.