‘Geen bewijs voor schot Red Devil’

Er is geen bewijs dat de eigenaar van café Dug Out in Sittard een schot loste tijdens de gewelddadige confrontatie tussen Bandidos en Red Devils. Dat zei de advocaat van de uitbaatster maandag tijdens een kort geding voor de rechtbank in Roermond.

Hells Angels-lid

De uitbaatster van Dug Out eist dat haar café weer open mag gaan. De burgemeester sloot het café mede na informatie van de politie dat mede-exploitant Theo van M. van Dug Out op 7 mei door het raam naar buiten heeft geschoten. Van M. was vroeger president van de Red Devils. Nu blijkt dat hij lid is van de Hells Angels. Vorige week is hij tijdens de politieactie tegen met name de Bandidos opgepakt. Red Devils is een support club van de Angels.

Kogelgat

De advocaat van de uitbaatster van de Dug Out stelt dat er geen bewijs is dat Van M. heeft geschoten, hoewel er camerabeelden zijn van Van M. die met een pistool in de hand naar het raam loopt. Ook zit er een kogelgat in het raam. De vrouw van Van M. voerde ook aan dat ze inkomsten derft door de sluiting. Ook vindt ze dat de vechtpartij buiten haar cafe plaatsvond en dat haar dus niets te verwijten valt.

Zie eerdere berichten:

‘Red Devils schoten op Bandidos’

Tientallen wapens bij Bandido’s buitgemaakt (UPDATE)