Schoten in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht (UPDATE)

In de nacht van woensdag op donderdag zijn in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht schietpartijen geweest. In Amsterdam raakte een man gewond in het uitgaansgebied bij het Leidseplein. In Utrecht en omgeving zijn twee mannen aangehouden. In Rotterdam waren twee schietpartijen.

A12

Rond middernacht werden schoten gehoord op de Edisonstraat in Utrecht-Zuilen, op de hoek met de F. Koolhovenstraat. Politieagenten die ter plaatse kwamen troffen hulzen aan en hoorden van een getuige dat er een auto was weggereden. Ongeveer een half uur later werden drie brandende auto’s aangetroffen op een carpoolplaats bij Waarder langs de autosnelweg A12. Een politiehelikopter werd ingezet en na een zoekactie werden twee mannen van 29 en 37 jaar oud in Nieuwerbrug aangehouden. De recherche onderzoek de aanleiding van het schietincident en de mogelijk betrokkenheid van de twee aangehouden verdachten. Bij het schietincident raakte niemand gewond.

Volgens RTV-Utrecht is er ook geschoten op de Burgemeester Van Tuyllkade in Zuilen, niet ver van de Edisonstraat. De politie meldt die schietpartij niet. Het is niet duidelijk of de twee schietpartijen met elkaar te maken hebben.

Lange Leidsedwarsstraat

In Amsterdam raakte een man gewond bij een schietincident op de Lange Leidsedwarsstraat in het centrum, rond 03.45. Getuigen verklaarden dat er voorafgaand aan het incident een ruzie was. Het 31-jarige slachtoffer was aanspreekbaar en is met verwondingen aan zijn been met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Forensisch rechercheurs zochten naar sporen op de plaats van het incident. Op een boot in de omgeving trof de politie een vuurwapen aan.

Katendrecht

Bij een schietincident op de Katendrechtse Lagedijk in Rotterdam raakten woensdagavond vlak voor 19.00 twee mannen gewond. Vanuit een auto werden de slachtoffers (van 25 en 22 jaar) onder vuur genomen. Zij raakten niet levensgevaarlijk gewond. De politie is op zoek naar meerdere daders.
Getuigen zagen een auto wegrijden. In de Eksterstraat, in de nabije omgeving, vonden de politie een gewonde man. Hij was twee keer geraakt, maar niet levensgevaarlijk gewond. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis. Intussen stelden de agenten een onderzoek in en hoorden zij verschillende getuigen. Enige tijd later meldde zich een tweede gewonde man (22). Hij was zelf al naar het ziekenhuis gegaan. Ook zijn toestand is niet levensbedreigend. Een derde man meldde zich op het politiebureau met een mogelijke kogelinslag in zijn auto. De politie doet nader onderzoek.

Zuid

Afgelopen nacht is er in Rotterdam ook geschoten in de Grondherendijk in Rotterdam-Zuid. Voor zover bekend raakte daar volgens de politie niemand gewond. Wel zijn bij twee woningen kogelinslagen gevonden. Een bewoner hoorde rond half twee ’s morgens knallen, keek uit het raam en zag drie personen wegrennen. Verder zag de bewoner niemand op straat. Pas later ontdekten de bewoners kogelinslagen aan de buitenzijde van hun woning en alarmeerden de politie. Ook de naastgelegen woning bleken kogelinslagen te hebben.