Schoten bij arrestatie plofkrakers

Tientallen schoten vielen er vrijdagmorgen vroeg in Venlo. De politie voerde er een arrestatie uit, naar aanleiding van een onderzoek naar een aantal ram- en plofkraken in Nederland en Duitsland.

Opwachten

De politie hield enkele verdachten in de gaten, die hun auto in een garagebox in Venlo hadden gestald. Toen ze daar vannacht een plofkraak op een bank in Bottrop probeerden uit te voeren, wachtte een arrestatieteam de daders bij terugkomst op. Die weigerden zich over te geven. Ze ramden met hun auto de garagedeur en reden op de politie in, waarop de agenten begonnen te schieten op de banden van de auto. Dit schrijft De Limburger vandaag.

Lichtgewond

Buurtbewoners hadden het over wel 15 tot 30 schoten die vrijdagochtend rond vijf uur werden afgevuurd. Ook schoot de politie een zogenaamde beanbag af op een van de criminelen. Die raakte hierdoor lichtgewond. Er werd nog een derde verdachte aangehouden in Utrecht. De drie mannen, van 31, 32 en 35 jaar zijn alle drie uit die stad afkomstig.

Audi-bende

De overvallers werden in de nacht van donderdag op vrijdag gestoord tijdens hun poging een bank te overvallen in het Duitse Bottrop door een getuige. Daarop keerden ze onverrichter zake weer terug naar Venlo. Omdat de twee overvallers in een Audi reden, is er het vermoeden dat het wel eens om de zogenaamde ‘Audi-bende’ kan gaan. De politie wil dit echter niet bevestigen. Ze liet wel weten dat de arrestaties ‘onderdeel uitmaken van een groter geheel.’

Lees hier meer

Crash snelle Audi in Utrecht (VIDEO)

Audi crasht in Utrecht na plofkraak in Duitsland (UPDATE)

Daders vluchten in Audi na plofkraak (VIDEO)

Mogelijk stash Audi-bende gevonden in Duitsland