Schoten bij arrestatie Amsterdam

De politie heeft in de Amsterdamse wijk Buitenveldert twee mannen opgepakt die op de vlucht waren geslagen na een gewelddadige beroving in Amsterdam-West. Tijdens de arrestatie zijn schoten gelost. Wie er geschoten heeft is nog niet bekend. De arrestatie vond plaats bij de ingang van het Amsterdamse Bos.

De politie kreeg aan het begin van de middag een melding van een overval in de Jan den Haenstraat in Bos en Lommer, waarbij werd geschoten. De verdachten reden na de overval weg in een auto. Agenten zagen de vluchtauto kort daarop rijden, waarna een achtervolging ontstond. De daders vluchtten de A10-West op en reden in zuidelijke richting. Bij de afslag VUMC namen de daders de Amstelveense weg in zuidelijke richting.  

Bij het Amsterdamse Bos kwam de auto door onbekende oorzaak tot stilstand. Na enkele schoten werden de mannen opgepakt.

Er zijn tientallen politieauto’s en -motoren ingezet. Bij de ingang van het Amsterdamse is ook een helikopter aanwezig bij de ingang van het bos. Over de overval is nog niets bekend.

Of de overvallers buit hebben meegenomen is niet bekend. Er is niemand gewnod geraakt. Het drukke kruispunt Amstelveense weg/ Van Neijenrodeweg is afgezet voor sporenonderzoek.