Schoten door nepagenten bij overval

Op de parkeerplaats Oeienbosch langs de A67 bij Veldhoven is woensdagmiddag kort na twee uur een gewapende overval gepleegd. Drie daders hebben een geparkeerde auto overvallen waarin een man zat. Daarbij zouden schoten zijn gelost maar niemand is gewond zijn geraakt. De daders deden zich voor als politieagenten en reden in een zilvergrijze Volvo S80 met een blauw zwaailicht. Het drietal droeg kleding met daarop een politie-opschrift.

De auto is bij de eerstvolgende afslag, bij het E-3 Strand, afrit Eersel, brandend teruggevonden, brandweer en politie hebben kunnen voorkomen dat de auto volledig uitbrandde.

Waarschijnlijk zijn de overvallers daar overgestapt in een andere wagen.

De politie heeft een overhemd gevonden met politie-emblemen. Een buurtbrigadier verspreidde het bericht dat de daders een oranje armband met ‘politie’ droegen. Dergelijke armbanden draagt de politie in België.

Of er bij de overval buit is gemaakt, is nog niet bekend. 

De A67 in de richting België is vanwege onderzoek deels afgesloten. De politie verwachtte na 16.30 uur de weg volledig vrij te geven. Rond 16.00 uur stond er een file van enkele kilometers.