Hans Nijman doodgeschoten in Beverwijk

Vlakbij zijn sportschool TopTeam aan de Meerstraat in Beverwijk is woensdagavond rond 21.45 oud-freefighter Hans Nijman (55) doodgeschoten, dat hebben verschillende bronnen aan Crimesite gemeld.

(beeld rtv noord-holland)

Omstanders zeiden al direct dat Hans Nijman het slachtoffer zou zijn. Er is in ieder geval een dodelijk slachtoffer gevallen. Er is sprake geweest van automatisch geweervuur, meldden getuigen op Twitter. De politie was snel ter plaatse in kogelwerende vesten. De parkeerplaats op de hoek van de Meerstraat en de Bloksteeg is afgezet. Aan de Meerstraat is de sportschool TopTeam van Hans Nijman en Dick Vrij gevestigd.

RTV-Noord-Holland meldt dat er twee brandende auto’s staan op een parkeerplaats aan de Hofgeesterweg in Velserbroek: een personenbusje en een personenauto, die vlak naast elkaar staan.

Oud-freefighter en mede-directeur van de sportschool Dick Vrij is deze zomer door de Criminele Inlichtingeneenheid (CIE) gewaarschuwd dat zijn leven gevaar zou lopen. Vrij is verdachte in de afperszaak rond Danny K. en Willem Holleeder. Zijn hechtenis was geschorst maar uit veiligheidsoverweging vroeg Vrij de rechtbank bevel te geven hem weer in het huis van bewaring te laten hechten.