Schoten gelost tijdens aanhouding

Een motoragent heeft donderdagavond in Oosterwolde (Friesland) twee schoten gelost op een verdachte die hem probeerde aan te rijden met zijn auto. De verdachte wist echter te ontkomen en is nog voortvluchtig. De politie zegt wel te weten wie de man is en denkt hem snel te kunnen aanhouden.

 

Agenten zagen donderdagavond op de Hooge Esch in het Friese Oosterwolde een man in een auto zitten die een bekende van de politie was. De man moest worden aangehouden voor enkele diefstallen. Toen de verdachte de agenten zag, ging hij er snel vandoor.

Meerdere eenheden van de politie zetten vervolgens de achtervolging in. De motoragent reed achter de verdachte toen de man opeens zijn auto in de achteruit zette en de agent probeerde aan te rijden. Hij raakte de agent niet, maar die viel wel van de motor en loste daarop twee schoten.

De verdachte wist toch te ontkomen en is nog voortvluchtig. Volgens de politie weten ze wie de man is en ze denken hem snel te kunnen aanhouden. Hem kan poging tot doodslag op de motoragent ten laste worden gelegd.