Schoten in Utrecht, aanhoudingen in Amsterdam (VIDEO)

In Amsterdam zijn dinsdagavond vier aanhoudingen verricht voor een mogelijke schietpartij op de Pearsonlaan in de Utrechtse wijk Kanaleneiland, dinsdagavond. Het schietincident is gemeld bij de politie. Volgens de politie zijn er zeker geen gewonden gevallen.

Brand

Kort na de melding van het schietincident werd er in de buurt wel een auto in brand gestoken, bij sportpark Rijnvliet in Utrecht-Oudenrijn. Nader politieonderzoek moet nog uitwijzen wat er precies is voorgevallen. De politie heeft gemeld dat er in ieder geval twee auto’s betrokken waren. Een van die twee auto’s werd achtergelaten op de Van Heuven Goedhartlaan, twee blokken bij de Pearsonlaan vandaan.

Plastic zakken

Na de melding hield de politie een auto in de gaten die met hoge snelheid over de A2 naar Amsterdam reed. Na binnenkomst in de Amsterdamse bebouwde kom hielden vele politieauto’s de auto aan in de Rijnstraat, het verlengde van de A2. Gewapende agenten haalden de inzittenden met de veilige praat-procedure uit de auto. De verdachten kregen na de arrestatie plastic zakken om hun handen zodat sporenonderzoek naar schot- of kruitresten kon plaatsvinden. AT5 heeft de beelden: