Amsterdamse politie schiet gericht na melding woningoverval (UPDATE)

De politie heeft drie verdachten aangehouden, na een woningoverval in Amsterdam op woensdagavond. Bij het incident is gericht geschoten door agenten. Daarbij raakte niemand gewond. De bewoners werden mishandeld door de overvallers, die gewapend waren.

Snel

Politieagenten waren snel ter plaatse bij Gooioord in Amsterdam-Zuidoost, na de melding van een woningoverval woensdagavond, rond 21.50. Daarop vielen er schoten. Agenten pakten drie verdachten op.

Onduidelijk

De politie meldt aan stadszender AT5 dat niet duidelijk is of de verdachten hebben geschoten, of de politie. De woordvoerder spreekt van een ‘onduidelijke situatie’.

Omstanders vertellen dat er op straat allerlei koffers en tassen liggen, bericht AT5. De politie zette een groot gebied af en heeft onderzoek uitgevoerd.

Details

Later op de dag komt de politie met meer details. De verdachten, drie minderjarige jongens, zitten op dit moment nog vast in volledige beperkingen. Dit betekent dat zij alleen contact mogen hebben met hun advocaat.

De politie laat weten dat er woensdagavond een melding binnenkwam van een verdachte situatie: ‘De melder zag daarop een groep jongens een portiek binnengaan en vertrouwde het niet. Dit gevoel bleek te kloppen, want de jongens drongen kort na de melding gewapend een woning binnen. Ze mishandelden de twee bewoners’, aldus het politiebericht.

‘De verdachten vluchtten vervolgens de woning uit met diverse goederen. Meerdere politie-eenheden zijn snel ter plaatse en na een korte zoekactie in de omgeving worden er drie verdachten aangehouden.’

Tijdens de aanhoudingen voelden agenten zich genoodzaakt waarschuwingsschoten te lossen en gericht te schieten. Er raakte daardoor niemand gewond. De bewoners van de woning werden behandeld aan hun verwondingen.