Schoten op Duitse Bandido

Zondagavond is in Oberhausen, in de aan Nederland grenzende deelstaat Nordrhein-Westfalen, een lid van de MC Bandidos zwaargewond geraakt nadat hij werd beschoten door onbekenden. De 25-jarige man zat in zijn auto bij een benzinestation. De man is met onbekende verwondingen in het ziekenhuis opgenomen. Volgens de politie moeten bewakinsgcamera's de daders hebben gefilmd. In Bielefeld rukten zaterdagavond honderden politiemensen op op naar het uitgaanscentrum.

 

Twintig leden van Nomads Turkey, een sub-MC van de Hells Angels, waren daar samengekomen in een discotheek om een feest te vieren. Omdat de politie de situatie als 'zeer gevaarlijk' inschatte, werden alle mensen die de uitgaansbuurt van Bielefeld in wilden gecontroleerd. De politie hield ook een aantal zwaarbewapende arrestatieteams paraat (Spezialeinsatzkommandos of SEK's).

Toen de politie om 03.00 massaal naar de discotheek oprukte werd de leider van de groep te verstaan gegeven dat de twintig mannen naar buiten moesten komen. Ze zijn allen in verzekering gesteld maar mochten zondag weer naar huis. Een politiewoordvoerder zei de Nomads te verstaan te hebben gegeven dat in Bielefeld een beleid van 'null Toleranz' ten aanzien van MC's geldt.

Bielefeld ligt in Nordrhein-Westfalen, ter hoogte van Enschede. De politie zou volgens Duitse media willen verhinderen dat Hells Angels zich in Bielefeld kunnen vestigen.