Schoten tijdens achtervolging Nijmegen

De politie heeft dinsdag laat in de middag schoten gelost tijdens een achtervolging op de Waalkade in Nijmegen. Om de vluchtauto te doen stoppen, werd het geramd door een onherkenbare politieauto. Een arrestatieteam werd ingeschakeld om de mannen aan te houden. Volgens de politie zijn de verdachten, twee Arnhemmers van 19 en 29 jaar, lid van een ‘jeugdbende’ uit Zaltbommel.

Er is volgens de politie een groot onderzoek bezig naar de zogenoemde ‘criminele jeugdbende’ uit Zaltbommel. Nadat er nieuwe informatie was binnengekomen, wilde de recherche de twee mannen in Nijmegen aanhouden. De verdachten sloegen op de vlucht in een gestolen auto, maar nog geen kilometer verder werden ze al klemgereden. 

Tijdens de achtervolging heeft de politie schoten gelost. Uiteindelijk werd de vluchtauto aangereden door een politieauto en belandde het tegen een muurtje. De mannen uit Arnhem (19 en 29 jaar) zijn aangehouden. Volgens de politie is er een jeugdbende actief in Zaltbommel. Er zijn al eerder aanhoudingen verricht in dit onderzoek en meer arrestaties worden niet uitgesloten.

Lees ook:

Nieuwe aanhoudingen ‘jeugdbende’ Zaltbommel

Arrestatie en huiszoekingen bij ‘jeugdbende’