Schrik Brabantse telefoonwinkels de cel in

Een 34-jarige man uit Eindhoven die dit voorjaar in Noord-Brabant vier overvallen op telefoonwinkels pleegde is door de rechtbank Den Bosch veroordeeld tot 25 maanden cel. Hij dreigde en gebruikte geweld.

22 toestellen

Volgens de rechtbank werd het gedrag van de man steeds gewelddadiger en gebruikte hij bij de laatste overval een mes.

De man liep in april van dit jaar een telefoonwinkel in Nuenen binnen en haalde daar een mes tevoorschijn. Hij dwong twee medewerkers zijn tas te vullen met telefoons. Hij maakte uiteindelijk 22 toestellen buit.

Balie

Eerder die maand haalde hij bij drie andere winkels ook al telefoons weg. Hij vroeg telkens aan een medewerker om een bepaald type telefoon te mogen zien en nam die vervolgens mee. In Veldhoven griste de verdachte twee toestellen van de balie en in Best en Veghel trok hij de telefoons uit handen van de verkopers.

De verdachte bekende de overvallen in Veldhoven en Nuenen (maar dan zonder gebruik van een mes) en verklaarde dat hij van de andere overvallen niets wist. Volgens de rechter is er echter voldoende bewijs dat de verdachte ook deze overvallen pleegde.

Naast de 25 maanden heeft de verdachte ook nog een voorwaardelijke straf van negen maanden. De koppelt de rechtbank een aantal bijzondere voorwaarden. Zo krijgt de verdachte een meldplicht bij de reclassering en moet hij in therapie.