Schutter bekent moord bij ziekenhuis Waalwijk

De man die is opgepakt omdat hij in augustus Linda van der Giesen zou hebben doodgeschoten op de parkeerplaats van het ziekenhuis in Waalwijk heeft een bekentenis afgelegd. Hij zegt dat hij eigenlijk van plan was om zich voor de ogen van zijn vriendin zelfmoord te plegen, maar door een psychose schoot hij haar dood.

Dat zegt zijn advocaat, Jan-Hein Kuijpers, tegen BN/DeStem en Omroep Brabant. Medische experts proberen nu vast te stellen of John F. inderdaad een psychose had toen hij Van der Giesen doodschoot. Volgens Kuijpers werkt zijn cliënt mee aan het onderzoek. ‘Hij heeft geen idee hoe dit heeft kunnen gebeuren en wil zelf ook graag duidelijkheid.’

‘Geen voorbedachten rade’

Het OM houdt F. verantwoordelijk voor moord of doodslag. Volgens Kuijpers kan er van moord geen sprake zijn, omdat F. naar het ziekenhuis ging om zelfmoord te plegen. ‘Van voorbedachten rade is dus geen sprake’, aldus de advocaat.

Van der Giesen werd op 10 augustus doodgeschoten op de parkeerplaats van het TweeSteden Ziekenhuis in Waalwijk. Ze werkte daar als verpleegster. F. meldde zich kort daarna op het politiebureau in verband met de schietpartij. De twee hadden een relatie gehad.

De twee hadden meerdere keren aangifte van bedreiging tegen elkaar gedaan. Van der Giesen had daarbij aangegeven dat F. een vuurwapen had. De politie erkende later dat er een verkeerde inschatting was gemaakt.