‘Schutter bij liquidatie Chinese Rotterdammer kreeg mobiele telefoon’

De schutter bij de liquidatie van Rotterdammer Moon Tong Choi (64), vorig jaar in Rotterdam-Kralingen, kreeg een mobiele telefoon met foto’s van Choi’s auto, het kenteken van het voertuig en zijn identiteitsbewijs, aldus het Algemeen Dagblad.

Schutter

De krant kreeg inzage in dossiers over het nog lopende onderzoek. Van wie de telefoon afkomstig was is onbekend. Donderdag is er een pro forma-zitting bij de rechtbank in Rotterdam. Er zijn vier verdachten: de vermeende schutter Christopher N. (24), Jouhani B. (23), en de uit China afkomstige Rotterdammers Jin X. (29) en San L. (29). De vier werden begin dit jaar gearresteerd.

Volgens de politie werd speciaal voor de opdracht een snelle scooter gekocht. De schutter kwam na de moord op de ‘s-Gravenweg in botsing met een auto en viel. Hij liet de beschadigde scooter achter en vluchtte te voet verder. Op de scooter vond de politie dna-sporen van Christopher N.. Hij werd in Tilburg aangehouden.

Scooter

Medeverdachte Jouhani B. (23) zou de scooter drie dagen voor de schietpartij hebben gekocht en het kenteken op zijn naam hebben laten zetten. Ook zou hij een verkenning hebben uitgevoerd bij Choi’s huis. Jouhani B. wordt ook verweten twee dagen na de liquidatie een valse aangifte te hebben gedaan van de diefstal van zijn scooter.