Schutter Diemen wachtte uren (UPDATE)

De schutter die zondagochtend de 40-jarige Patrick Brisban doodschoot in zijn auto bij zijn huis in Diemen-Noord, zat uren in zijn auto te wachten op de thuiskomst van zijn slachtoffer. Dat heeft de politie dinsdagavond bekendgemaakt. Op de camerabeelden van beveiligingscamera’s bij de woning is te zien dat een schutter uit een auto stapt die al enige tijd stond geparkeerd. De beelden zijn dinsdagavond getoond in het televisieprogramma Opsporing Verzocht. Er zijn vijf tips binnengekomen na de uitzending.

Of de tips bruikbaar zijn, wordt nu onderzocht. Brisban is rond 05.20 uur doodgeschoten in zijn auto aan de Rietzangerweg. In Opsporing Verzocht is de fatale schietpartij niet te zien omdat die beelden te gruwelijk zijn.

De auto was een donkerblauwe Volvo V70 van het bouwjaar 2005-2008. Uit onderzoek is naar voren gekomen dat het kenteken van de Volvo mogelijk begint met 57, al kan dat kenteken natuurlijk gestolen of vervalst zijn. 

Brisban werd rond 08.30 uur gevonden in zijn auto. Buurtbewoners hadden wel knallen gehoord maar dachten dat het om vuurwerk ging. 

 Het rechercheteam is op zoek naar mensen die de auto onlangs hebben gezien of het voertuig zondagochtend hebben opgemerkt in de buurt van het huis van Brisban. Ook is de politie op zoek naar mensen die de schutter herkennen.

Zie ook:

Brisban en de zaak Jan van Zantvoort 

‘Badr Hari geen vriend Brisban’ (UPDATE)