Schutter El Ajjoudi reed in opvallende auto

De schutter die op 17 januari 2018 de 29-jarige Anass el Ajjoudi (foto) doodschoot op de Cornelis Springerstraat in Amsterdam-Zuid stapte daarna in een Grijze Ford Tourneo Connect. Volgens de politie zagen getuigen dat Anass door één man onder vuur werd genomen.

Van Woustraat

De Tourneo Connect heeft een groot zonnedak. De politie zegt dat niet helemaal duidelijk is of de schutter zelf reed of dat er iemand anders achter het stuur zat. De Ford is gefilmd direct na de schietpartij. Op bewakingsbeelden is te zien dat ze vanaf de Cornelis Springerstraat via de Carillonstraat in de richting van de Van Woustraat rijden. Op de foto onder staat de Ford op het punt rechtsaf te slaan, de Van Woustraat in.

Duivendrecht

De Ford reed op de Van Woustraat in de richting van de Utrechtse brug en de A2. Niet lang na het schieten werd de Ford achtergelaten en in brand gestoken aan de Buitensingel in Amsterdam-Duivendrecht, dat ligt tussen de A10 en de Bijlmermeer.

De politie zegt niet zo veel te weten over de laatste periode van het leven van Anass el Ajjoudi. De politie wil informatie over de mensen met wie hij het afgelopen jaar omging en ook met wie hij problemen had.

Zie:

Liquidatie in Amsterdamse Pijp (UPDATE8)