Schutter en mogelijk slachtoffer niet gevonden na schietpartij (UPDATE1)

In Amsterdam-Noord heeft woensdagavond een schietpartij plaatsgevonden. Zowel de dader als een mogelijk slachtoffer zijn daarna gevlucht. De politie heeft niemand kunnen aanhouden. Het zou gaan om twee mannen.

foto: Joost van der Wegen

Geschoten

De schotenwisseling vond donderdagavond rond 19.15 plaats op Gare du Nord, op straat in de buurt van metrostation Noord, ter hoogte van een sportschool. Volgens een getuige in de sportschool werden er drie schoten afgevuurd. Vervolgens zag zij mensen achter elkaar aan rennen. Door camerabeelden te bekijken, kon de politie bevestigen dat er was geschoten.

Hoodie

Een tweede getuige in de sportschool zag een man met een zwarte hoodie wegrennen. Dit meldt de Amsterdamse zender AT5. De schutter en een mogelijk slachtoffer konden niet worden gevonden. De politie zocht naar hen met een helikopter en een speurhond. De Dienst Speciale Interventies (DSI) hield een persoon aan, die de schutter zou zijn geweest. Hij bleek niet betrokken te zijn geweest.

Een getuige ter plaatse meldde donderdagavond aan AT5 dat er nog geen kogelhulzen waren gevonden.

De politie meldt donderdagochtend dat het incident ging om twee mannen, die achter elkaar aan renden, vanaf Gare du Nord, in de richting van de Elzenhagensingel. ‘Vervolgens pakte de achterste man een vuurwapen en schoot meerdere malen op de man die hij volgde’, aldus de politie in een bericht. ‘De beschoten man rende door naar de Elzenhagensingel, de schutter keerde om en ging richting het Buikslotermeerplein. Allebei de mannen bleken verdwenen toen de politie arriveerde.’

De politie geeft deze beschrijving op basis van informatie die getuigen deelden met agenten ter plaatse.

In het zwart

De schutter was helemaal in het zwart gekleed en zo’n 1.85 meter lang, met een normaal postuur. Het slachtoffer had een donkergroene camouflage-jas aan, mogelijk van The North Face, en een grijze joggingbroek. Zijn postuur was iets voller dan dat van de schutter. Zowel de schutter als het slachtoffer werden tussen de 20 en 30 jaar oud geschat.