Schutter Feis reed weg in Toyota Yaris

De schutter die in de Nieuwjaarsnacht op de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam de 32-jarige rapper Faisal “Feis” Mssyeh doodschoot was boos omdat iemand hem ‘klein’ had genoemd. Volgens de politie zegt een aantal getuigen dat de man binnen in het restaurant al een wapen had getrokken.

Uitgezet

Na dit voorval hebben de restaurantmedewerkers een grote groep bezoekers het restaurant uitgezet, ook Faisal Mssyeh en zijn broer. Vermoedelijk is er daarna buiten op de stoep voor het restaurant iets voorgevallen, waardoor de schutter zijn wapen heeft getrokken. De twee broers werden door de schoten geraakt. Faisal werd in zijn rug geraakt en overleed later aan zijn verwondingen. Zijn broer raakte zwaargewond.

Schutter

De schutter was een donkergetinte man, tussen de 20 en 30 jaar oud, met een forse lichaamsbouw, van 1.70 – 1.80 m lang, met een baardje en een rode sweater aan. 

Meerdere getuigen hebben gezien dat deze schutter na het schieten in een grijze Toyota Yaris is gestapt en wegreed. Iemand anders bestuurde het voertuig. 

ME

Een auto van de Mobiele Eenheid (ME) van de politie reed 45 minuten voorafgaand aan het schietincident over de Nieuwe Binnenweg en maakte beelden met een camera. De auto staat erop maar het kenteken van de Yaris was niet leesbaar.

De politie vraagt getuigen die op straat de Toyota hebben zien rijden of de schutter hebben zien instappen zich te melden.

Feis

Zie ook:

Verdachte schutter rapper Feis nog voortvluchtig

Rapper Feis doodgeschoten in Rotterdam (VIDEO UPDATE )