Schutter Ten Katestraat had ‘Aziatisch’ uiterlijk (UPDATE)

De op de Ten Katestraat in Amsterdam per ongeluk doodgeschoten Naoufal Mohammadi (18) was de bewuste avond als bezoeker in een shisha-lounge. Nadat daar twee mensen ruzie kregen en die op straat leken voort te zetten, is hij ook naar buiten gegaan.

Broers

Volgens de politie is er toen verderop in de straat een vechtpartij tussen in ieder geval drie mannen ontstaan. Een verdwaalde kogel heeft de jongen geraakt. De schutter zou een getint uiterlijk hebben en Aziatisch, mogelijk Chinees, lijken. Hij had gemillimeterd haar en was ongeveer 1.80 meter lang.

Over de twee lichtgewonde broers gaf de politie in Opsporing Verzocht geen informatie. Dat zijn mannen van 22 en 24 jaar, de eigenaar van Obba en zijn broer. Zij zijn aangehouden, inmiddels vrijgelaten maar nog wel verdachten.

Twee getuigen

De politie zei in Opsporing Verzocht speciaal op zoek te zijn naar twee getuigen, een waarschijnlijk Marokkaanse man van rond de 50 jaar en een Nederlands uitziende man die in een zilverkleurige Volkswagen Golf ter plaatse was. Deze getuigen hebben de schutter nog enige tijd achtervolgd. De Marokkaanse man riep daarbij enkele keren ‘vuurwapen’.

Naar aanleiding van Opsporing Verzocht gisteravond zijn tips binnengekomen. Persbureau ANP meldt woensdagochtend dat er zich ‘een belangrijke getuige’ zou hebben gemeld.

Zie ook:

Slachtoffer Ten Katestraat was toevallige passant

‘Ruzie in shishalounge aanleiding schietpartij’

Gewonden schietpartij Ten Katestraat zijn broers