Schutter liquidatie Osdorp op beeld

De man die op zondag 21 april de Albaniër Dashamir Tila (37) op het Osdorpplein in Amsterdam heeft geliquideerd, is gefilmd door bewakingscamera’s. De beelden, die hier te zien zijn na de break, zijn dinsdagavond uitgezonden in het programma Opsporing Verzocht.

Liquidatie

Op de beelden is te zien hoe op zondag 21 april een man op de fiets een aantal keer het slachtoffer passeert op het Osdorpplein in Amsterdam. Op een gegeven moment trekt de man een wapen en schiet de Albaniër Dashamir Tila (37, foto rechts)) van achter dood. Die loopt daar op dat moment met een vriendin.

Nadat de schutter vlucht op zijn fiets, laat hij het vuurwapen vallen, die hij meteen weer opraapt. Vervolgens verdwijnt de man uit beeld.

Strafblad

De 37-jarige Dashamir Tila verbleef sinds het begin van dit jaar in Nederland. Hij had geen vaste woonplaats en had officieel geen werk. Het slachtoffer beschikte wel over geld, want hij verbleef voornamelijk in hotels. Kort voor de liquidatie heeft hij een woning gehuurd, maar deed dat met een valse identiteit (foto).

In zijn geboorteland Albanië heeft Tila een strafblad. Hij is daar ruim zes jaar geleden betrokken geweest bij een ontvoering en is daarvoor veroordeeld. Zijn straf heeft hij inmiddels uitgezeten.

Arrestatie

Ongeveer een half uur na de schietpartij heeft de politie een man kunnen aanhouden. Deze man, eveneens uit Albanië, had geen goede verklaring voor zijn aanwezigheid en wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord. De politie gaat uit van meerdere betrokkenen.

Hieronder de beelden van Opsporing Verzocht. Schutter is volgens de politie de man op de fiets. Het slachtoffer loopt met vriendin op straat.

{youtube}wRseV7srfb0{/youtube}