Schutter woning Martin Kok weer opgepakt

Younes A. (27), die eerder werd veroordeeld voor het beschieten van de woning en auto van misdaadblogger Martin Kok, is woensdagmiddag aangehouden in de Amsterdamse Pijp. Hij wordt verdacht van afpersing, zo meldt Het Parool. Younes A. staat in de Top 600 van jonge, gewelddadige Amsterdamse criminelen. 

A. werd door een arrestatieteam aangehouden in de Van Woustraat. Advocaat Patrick van der Meij noemt de arrestatie van Younes A. ‘een storm in een glas water’. ‘Dit is bepaald niet iets om een arrestatieteam voor in te zetten. Normaal gesproken word je voor dit soort dingen uitgenodigd om je te melden op een politiebureau. Ik vraag me af of dit een strafzaak wordt’ zegt hij tegen Het Parool.

“Pjotr”

Younes A. werd eerder dit jaar opgepakt in Zaandam, samen met de bekende 46-jarige crimineel Peter “Pjotr” R. toen ze een Porsche wilden stelen. A. werd vrijgesproken van diefstal, R. werd veroordeeld tot vier maanden.

Schadevergoeding

Younes A. werd eerder wel schuldig bevonden aan het beschieten van de auto en woning van Martin Kok, eind 2015 in de Marianellastraat in Amsterdam-West. Hij werd kort na de schietpartij samen met Soufiane A. opgepakt. De twee stonden onder observatie tijdens de beschieting. A. en O. kregen een straf van respectievelijk een jaar en anderhalf jaar cel. Kok was tevreden over de uitspraak, vooral de toegekende schadevergoeding van 4500 euro kon hem bekoren. ‘Met die 4500 euro ga ik op vakantie naar een mooi luxe vakantieoord met veel drank en mooie vrouw’ zo zei hij met een grote glimlach nadat de rechter de straf had uitgesproken.