Schutter woonwagenkamp nog niet gepakt

De man die zaterdagavond twee mensen neerschoot in Alphen aan de Rijn, is nog steeds op de vlucht. Zijn identiteit is wel bekend. Niet duidelijk is hoe het met de slachtoffers gaat.

Geraakt

Het boterde al een tijd niet tussen de betrokkenen van een schietpartij op het woonwagenkamp in Alphen, schrijft het Algemeen Dagblad zondagmorgen. Dat bleek wel toen zaterdagavond rond half acht een man in zijn auto het kamp opreed en gericht begon te schieten. Hierbij raakten een 41-jarige man en zijn 22-jarige zoon gewond. Volgens de moeder van de man werd haar zoon in zijn been geraakt, en haar kleinzoon in zijn bil. Zij waren op dat moment aan een auto aan het sleutelen.

Spanningen

De verdachte en het slachtoffer hadden al jaren problemen met elkaar, aldus familieleden in de krant. De schutter woont niet op het terrein, maar heeft wel een relatie met een vrouw daar. Kampbewoners geven aan dat er al maanden ‘spanningen’ zijn op het kamp en dat er ‘duistere praktijken’ plaatsvinden.

Auto in berm

De politie zette gisteravond een arrestatieteam in, maar tot nu toe is de bekende dader nog niet aangehouden. Een zoekactie met de warmtecamera van de politiehelicopter leidde niet tot resultaat. Ook bij de doorzoeking van een woning werd de man niet gevonden. Wel werd gisteren een auto aangetroffen in een berm in de buurt van de plaats van de schietpartij. De luxe Audi zou de vluchtauto zijn geweest van de dader.

Geschreeuw

Op een lokale website meldt een getuige die op korte afstand zat te vissen, dat hij geschreeuw hoorde vanaf het woonwagenkamp, waarna een of meerdere schoten volgden. Op de website reageert ook een jonge man. Hij verbaast zich over het feit dat er kennelijk weer eens wat aan de hand is op die plek: ‘The fuck is er nou weer?’