‘Schutter Torremolinos had een dik postuur’ (VIDEO)

De Nederlander Hamza Ziani (33) kreeg bij de aanslag in Torremolinos zaterdag vier kogels in zijn lichaam, en werden er totaal negen projectielen afgevuurd. Drie kogels raakten het hoofd, één belandde in de borst. Volgens Spaanse media had de schutter die hem onder vuur nam een capuchon op.

Borgtocht

Ziani was net op borgtocht vrij enkele weken nadat hij was aangehouden in een onderzoek naar een geïmproviseerde bom die in Marbella was gevonden. Het meisje dat hem zaterdagavond vergezelde heeft aan de politie verklaard dat Ziani nerveus leek te zijn en een paar keer naar buiten ging om te roken. Ze waren gaan eten in restaurant Tiki aan de boulevard in Playamar, Bajondillo. ‘Hier eet je de beste sushi van Málaga’, hoorde de serveerster Ziani zeggen. Restaurant Tiki is op dit moment zeer populair aan de Costa del Sol en er is een wachtlijst van weken voor wie er zaterdagavond laat wil dineren.

Bijna leeg

De eerste reserveringen waren voor 21.30. Het restaurant was bijna leeg toen de schutter binnenkwam net voor het moment dat de serveerster de bestelling wilde uitserveren. Het was een paar minuten over negen. Ziani had een biertje besteld, zijn vriendin een flesje water.

De schutter had volgens getuigen een dik postuur en droeg naast de capuchon ook gezichtsbedekking en een soort zweetband om zijn hoofd. Hij schoot eerst twee keer van dichtbij, het meisje viel zijwaarts op haar schouder weg van de tafel. Ziani probeerde gewond naar buiten te rennen, maar een paar meter voor de deur zakte hij in elkaar. Daar vuurde de moordenaar nog eens zeven keer.

Bestelbusje

Buiten wachtte voor de deur een mededader op de schutter in een wit bestelbusje met draaiende motor. Sommige getuigen spreken over twee anderen. Via de snelweg zijn de daders ontkomen. De schutter liet een voor de deur geparkeerde Audi A4 type Berlina achter, die door de politie op sporen is onderzocht. Het bestelbusje bleek te zijn gestolen.

Ziani werd in het restaurant behandeld door ambulancepersoneel. Hij werd gedurende 45 minuten gereanimeerd en gestabiliseerd voor transport naar het ziekenhuis. Daar is hij nog geopereerd maar zondagochtend rond 07.00 toch overleden.

Volgens Diario Sur plaatst de Spaanse politie Ziani in een groep Nederlandse criminelen van Marokkaanse komaf die zich met afpersing en drugshandel bezighouden. De groep was gespecialiseerd in het plaatsen van bommen in huizen en auto’s van rivalen, aldus de politie. Bij Ziani thuis waren eerder een pistoolmitrailleur, pistolen en munitie gevonden.

https://youtu.be/UNKOTH8y5yI

Zie ook:

Slachtoffer Torremolinos is Hamza Ziani

Man geliquideerd in Torremolinos

Twee bomaanslagen bij Marbella