Scooter gebruikt bij Rotterdamse liquidatie

De afgebrande scooter die afgelopen zondag op de Rotterdamse Schulpweg werd gevonden blijkt inderdaad gebruikt te zijn als vluchtmiddel na de liquidatie van Dairon “Dajo”. Dit blijkt uit politie-onderzoek. Getuigen melden dat er meer dan tien schoten werden afgevuurd.

Afgelopen zondag werd in de Rotterdamse wijk Katendrecht een 32-jarige man doodgeschoten. Voorbijgangers zochten dekking achter auto’s. Dairon, die omkwam bij de liquidatie op de Rechthuislaan, groeide op in Katendrecht.

Beelden

Voor zover nu duidelijk is, stapte de schutter van een scooter af in de Katendrechtsestraat. De bestuurder reed door terwijl de schutter de Rechthuislaan inliep en een groepje mannen onder vuur nam. Het slachtoffer werd daarbij dodelijk getroffen. Aan het einde van de Rechthuislaan stapte de schutter weer achterop de scooter en reden zij via de Tolhuislaan weg. De scooter is het laatst gezien op het Mijnsherenplein. De politie doet vandaag een oproep aan getuigen om zich te melden, ook als ze camerabeelden hebben langs de route waar de scooter is te zien.

Explohond

Op de plek aan de Schulpweg waar de uitgebrande scooter is gevonden is inmiddels gezocht naar mogelijke sporen van de daders. Dit is onder andere gedaan met behulp van een zogenoemde ‘explohond’: een hond getraind op het vinden van vuurwapens en munitie. Er is niets aangetroffen.

Volgens het AD zou er met een automatisch vuurwapen zijn geschoten. In een raam van een nabijgelegen café zit een kogelgat. Ook sneuvelde van een auto verschillende ruiten.

Zie ook:

Mogelijk waren de kogels voor iemand anders bedoeld

Liquidatie in Rotterdam