Scooterrijder zwaargewond na politieachtervolging

Een 35-jarige scooterrijder uit Den Bosch, die op de vlucht was voor politie, is in de nacht van zaterdag op zondag zwaargewond geraakt. Tijdens de achtervolging kwam hij in botsing met een stilstaande politiebus, raakte een verkeersbordpaal en kwam enkele meters verder tot stilstand.

Stopteken

De man reed zonder lichten en helm en de politie gaf hem om die reden een stopteken. Hij negeerde het teken en ging er met hoge snelheid vandoor. Twee motoragenten zetten de achtervolging in. Hij bleef de stoptekens negeren, reed tegen het verkeer in, sneed een agent af en schopte hem tegen het been waardoor hij zijn balans verloor en iets verderop wist hij op het nippertje een aantal automobilisten te ontwijken.

In de buurt van het Stationsplein bij de Stationstunnel knalde hij op een stilstaand politiebusje en raakte hij een verkeersbordpaal. Hij liep daarbij ernstige verwondingen op aan met name zijn hoofd.

Politiebegeleiding

De scooterrijder werd in een ambulance onder politiebegeleiding naar het ziekenhuis gebracht. Daar werd hij aangehouden. De geschopte agent heeft aangifte gedaan van ‘poging tot zware mishandeling’.

De man bleek niet verzekerd te zijn en ook geen geldig rijbewijs te hebben.