Sekshuis Yab Yum gaat weer open

Yab Yum aan het Amsterdamse Singel zal waarschijnlijk per 1 januari 2012 weer geopend zijn. De gemeente Amsterdam moet nog wel een exploitatievergunning geven. Op korte termijn zal het pand worden verkocht van huidige eigenaar Hennie Vittali aan de zakenman Chris Kraijpoel (42) voor vier miljoen euro, zo meldt De Telegraaf. Eerder lagen Kraijpoel en Vittali met elkaar in de clinch in en door Kraijpoel aangespannen kort geding over de verkoop doordat de transactie juridisch zeer complex is. Er ligt namelijk nog altijd beslag op van justitie.

De rechtbank Amsterdam heeft Hennie Vittali, heeft bevolen het pand binnen zeven dagen na betekening van het vonnis te leveren.

Afgesproken is dat Kraijpoel de koopsom van vier miljoen op de derdenrekening van een notaris stort. Afhankelijk van de uitkomst van een strafrechterlijk onderzoek naar Kraijpoel gaat dit bedrag te zijner tijd ófwel naar het Openbaar Ministerie ofwel naar Hennie Vittali. Kraijpoel is momenteel verdachte in een witwasonderzoek, maar dat onderzoek lijkt niet erg te vlotten. 

Kraijpoel zal nu geen vergunning krijgen omdat hij nu nog verdachte is maar hij zegt een ‘schone’ exploitant te hebben die Yab Yum kan gaan uitbaten. Kraijpoel is geen verdachte meer in het onderzoek naar vastgoedhandelaar Peter Petersen, waarvoor hij nog is aangehouden. Die zaak heeft de officier van justitie geseponeerd.

Toenmalig burgemeester Job Cohen van Amsterdam had Yab Yum in 2008 gesloten omdat justitie vermoedde dat het pand verkregen was door afpersing van voormalig eigenaar Theo Heuft

Kraijpoel wil dat Yab Yum een seksclub wordt maar ook een prodcutilijn gaat uitbaten via een webshop van onder meer: exclusieve lingerie, herenondergoed, champagne en sexartikelen. Publiciteit daarvoor komt deels vanzelf doordat in 2012 brengt theaterproducent Henk van der Meyden de musical Yab Yum in Theater Carré gaat brengen.

Kraijpoel betaalt de vier miljoen voor het pand, voor de inventaris, de merknaam en de domeinnaam op internet.

De Telegraaf schrijft dat Henie Vittali opgelucht is door dat hij nu is verlost van de vaste lasten van rond de 10.000 euro per maand die het enorme pand met zich meebrengt.

Zie ook:

Club Yab Yum: van luxe naar verval