Amsterdamse Turk Senol Tuna geliquideerd

De dode man die 3 oktober werd aangetroffen in de kofferbak van een uitgebrande auto langs de A58 in Spoordonk (Noord-Brabant), is Senol Tuna (42). De politie heeft vrijdag een bericht daarover in diverse media bevestigd. Tuna heeft samengewerkt met Willem Holleeder, voor wie hij als bodyguard en geweldsman heeft gefunctioneerd. De identiteit van de man is vastgesteld na een dna-test. 

Het slachtoffer was alleen nog te identificeren aan de hand van zijn dna, dat bleek overeen te komen met dna dat was opgeslagen in de nationale dna-databank.

Volgens John van de Heuvel van De Telegraaf was Tuna in EIndhoven alleen naar een afspraak gegaan met een groep criminelen waarmee hij in conflict was. 

Het is nog niet duidelijk hoe Tuna om het leven is gebracht.

Dit schreef de Amsterdamse recherche over Tuna:

Tuna is vrijgesproken is de afpersingszaak van Willem Holleeder. Ayhan Tuna werd ervan verdacht vastgoedhandelaar John Wijsmuller te hebben afgeperst samen met Ozan T. en Holleeder.

In 2003 werd Tuna veroordeeld voor wapenbezit. In januari 2006 viel een arrestatieteam met behulp van explosieven de woning van Tuna binnen op het Amsterdamse KNSM-eiland maar Tuna was niet aanwezig. Hij nam de wijk naar Turkije, maar werd later toch aangehouden.

{youtube}rf3UVLgzTWc{/youtube}

Lees ook: een portret van Tuna, de uitvoerder van Holleeder.