Sensation-verdachte Ferhat weer vast

Ferhat Y., medeverdachte in de mishandelingszaak rond Badr Hari, moet weer gaan zitten. Zijn voorarrest werd door de rechtbank opgeheven, maar het Hof heeft in beroep besloten dat hij weer naar het huis van bewaring moet. Ferhat Y. wordt ervan verdacht miljonair Koen Everink tijdens Sensation White in de Arena te hebben mishandeld. Zelf houdt hij vol onschuldig te zijn.

 

Het Hof schrijft in zijn motivering:  “Het hof is – anders dan de rechtbank – van oordeel dat op basis van de inhoud van de stukken, daaronder begrepen de opname’s van telefoongesprekken van de aangever, de verdenking, bezwaren en gronden die tot het bevel tot gevangenhouding van verdachte hebben geleid, ook thans nog bestaan. Dat betekent dat de beschikking van de rechtbank zal worden vernietigd en de geldigheidsduur van het bevel tot gevangenhouding van verdachte zal worden verlengd en wel met een termijn van 30 dagen.”

De beslissing van het Hof komt nadat Crimesite en Nieuwe Revu vorige week onthulden dat hij in het verleden verschillende malen met de politie in aanraking geweest wegens mishandelingen. Ferhat kreeg eerder een collectief caféverbod op het Stratumseind, de horeca-hotspot in Eindhoven.

Crimesite had inzage in de politiegegevens van Ferhat Y. In 2001 werd hij verdacht van openlijke geweldpleging. In 2006 werd er proces-verbaal opgemaakt wegens vernieling en belediging van een politieman. In 2008 en 2009 waren er aangiftes wegens mishandeling en in 2010 wegens verduistering. En sinds 8 juli wordt Ferhat dus verdacht van betrokkenheid bij de poging tot doodslag op Koen Everink.

Een jeugdvriend van Ferhat Y., die uit angst voor represailles anoniem wenst te blijven, herinnert zich dat Ferhat betrokken was bij vechtpartijen en vernielingen op Stratumseind. Hij was een vechtersbaas en de schrik van de uitgaangswereld in Eindhoven, aldus de vriend. De advocaat van Ferhat, Merijn Zuketto, bevestigt dat zijn client een caféverbod heeft gehad. Over de overige verdenkingen zegt hij: ‘Het is kletskoek en straatpraat. Er zijn weliswaar verdenkingen tegen mijn client geweest, maar die hebben in de meeste gevallen niet geleid tot vervolging of veroordelingen. Hij heeft alleen een boete gekregen voor de belediging, verder niks.’

Zie ook eerdere berichten over Ferhat en de zaak Badr Hari.