‘Seref C. verdacht van dubbele moord Amsterdam’

De man die terechtstaat voor de moord op garagehouder Karaman in Valkenswaard, blijkt ook verdachte te zijn geweest in een dubbele moordzaak in Amsterdam. Dat schrijft Het Parool. Seref C. zou een Turks stel met messteken om het leven hebben gebracht.

Bebloed

Dat gebeurde op op 6 november 2013 in de Israël Queridostraat in Amsterdam-Slotermeer. Toen werd de 52-jarige Fatma Dikayak bebloed ’s nachts op straat gevonden. Buurtbewoners hadden geschreeuw gehoord. In de woning lag haar 63-jarige vriend Sait Oyunlu die zwaargewond was. Beiden overleden kort nadien.

Verdachte

C. was in april 2014 verdachte van die dubbele moord. De aanleiding zou een ruzie in het drugsmilieu zijn. De zaak strandde voordat het tot behandeling bij de rechtbank kwam. In februari 2015 werd C. opnieuw aangehouden voor de dubbele moord. Een jaar eerder zou hij de 33-jarige Valkenswaardse garagehouder Mahmut Karaman. C. op 30 december 2014 met een pistool hebben beschoten. Het schot ging door de ruit terwijl Karaman binnen aan het sleutelen was.

Volgens Het Parool is C. eerder vervolgd voor witwassen, handel in drugs, heling en bezit van vals geld. Ook zou hij zijn echtgenote hebben mishandeld.

Zie meer over de zaak in Valkenswaard die woensdag voor de Bossche rechtbank speelde:

Discussie over ‘alibi’ verdachte moord Karaman