Serie Mocro Maffia krijgt vervolg

De tv-serie Mocro Maffia krijgt een tweede seizoen, dat maakten de makers maandagavond bekend. De serie, losjes gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Wouter Laumans en Marijn Schrijver, is op Videoland een groot succes. Wanneer het tweede seizoen te zien zal zijn, is nog niet bekend. 

Achmed Akkabi, creatief producent en acteur in de serie, gisteravond tijdens de uitreiking van de Hastag-award, waar Mocro Maffia ook een prijs in de wacht sleepte: ‘We hebben zoveel reacties gekregen. We krijgen bijna dagelijks berichten van mensen die om seizoen twee vragen of zelfs een rol willen spelen in de serie. Ik ben er trots op dat we nu al een prijs in ontvangst mogen nemen en dat we een tweede seizoen mogen maken.’

Eigen verhaal

Mocro Maffia is sinds oktober op Videoland te zien. Meer dan de helft van de Videoland-abonnees hebben de serie gezien. De achtdelige TV-serie is fictie, niet alleen geïnspireerd op het boek, maar ook op recente gebeurtenissen in de Amsterdamse onderwereld. De regisseurs, Bobby Boermans en Giancarlo Sanchez, hebben hun eigen verhaal geconstrueerd. Of, zoals aan het begin van de serie wordt gemeld: ‘Deze dramaserie vertelt een fictief verhaal en heeft geen enkele relatie tot werkelijke gebeurtenissen. Elke overeenkomst met betrekking tot naam, karakter of achtergrond van bestaande personen berust volledig op toeval’.

De Paus

Mocro Maffia gaat over de drie beste vrienden Romano, Potlood en De Paus. Samen maakten ze de overstap van de kleine criminaliteit naar het grotere werk. Binnen no time hebben ze de hele cocaïnehandel in Amsterdam in handen. Door jaloezie valt de vriendengroep uit elkaar, waardoor ze lijnrecht tegenover elkaar komen te staan. De Paus gaat samen met zijn oude schoolvriend Tatta de strijd aan met Romano en Potlood. Uit woede probeert de Paus een cokedeal van Romano te rippen. Als deze poging volledig mislukt en er twee doden vallen aan de kant van de Paus, neemt hij op een gruwelijke manier wraak. Het blijkt het startschot zijn van een slepende bendeoorlog die veel slachtoffers kent en Amsterdam op zijn kop zet.