Seriemoordenaar ‘Grim Sleeper’ veroordeeld

Seriemoordenaar Lonnie Franklin is vannacht door een jury in Californië veroordeeld voor de moord op 10 mensen. Een rechter zal later de strafmaat bepalen, waarbij de doodstraf tot de mogelijkheden behoort. Video’s na de break.

Franklin vermoordde 9 vrouwen en een tiener in de arme zwarte buurten van Los Angeles over een periode van 25 jaar.  Zijn slachtoffers waren vaak crack verslaafde prostituees. De 69-jarige Lonnie Franklin kon jarenlang ongestoord zijn gang gaan omdat de politie geen enkele prioriteit gaf aan misdrijven in de arme buurten.

DNA-match

Zijn eerste moord pleegde hij al in 1985. Maar Lonnie Franklin werd pas in 2010 gearresteerd toen er dna werd afgenomen van zijn zoon Christopher, die was opgepakt voor een drugsmisdrijf. Het dna van Christopher wees uit dat hij familie was van de Grim Sleeper, wiens dna bij verschillende slachtoffers was gevonden.

Rechercheurs verdenken Franklin ervan meer dan 100 slachtoffers te hebben gemaakt, mede omdat er in zijn huis talloze foto’s van onbekende vrouwen zijn gevonden. Om het proces niet te vertragen werd er voor gekozen om Franklin te beschuldigen van 10 zaken.

Documentaire

De gelauwerde documentairemaker Nick Broomfield maakte een documentaire over de zaak, die hieronder te zien is.

Zie ook:

‘De dag van de vergelding is aangebroken’ (VIDEO)

IDFA: Politie keek weg van prostitutiemoorden

LAPD zoekt slachtoffers seriemoordenaar