Seriemoordenaar kladde tekst op lichaam

Een Pool die in een Oostenrijkse gevangenis zit heeft in een aantal Europese landen slachtoffers gemaakt, mogelijk ook in Nederland. Volgens de Daily Mail vermoedt de politie dat hij in meer landen mensen heeft vermoord en verkracht. 

Bruine verf

Dariusz Pawel Kotwica (29) zou in Oostenrijk een ouder echtpaar hebben omgebracht nadat hij in Zweden een oudere man vermoordde in zijn keuken. De Oostenrijkse slachtoffers waren met voorwerpen doodgeslagen en gestoken. Op het naakte lichaam van de vrouw stonden in bruine verf de Latijnse woorden tantum ergo (alleen dan) en tantalum, een scheikundig element. De Daily Mail schrijft dat Kotwica tegenover de Oostenrijkse politie verklaarde dat hij ‘vreugde’ voelde toen hij haar martelde en verkrachtte terwijl ze stierf, en dat hij door stemmen was aangezet tot het doden. De lichamen van Gerhard Hintermeier (75) en zijn vrouw Erna (74) werden thuis gevonden door familie. Kotwica is op 8 juni aangehouden in Duitsland en overgeleverd aan Oostenrijk.

Dna

Kotwica heeft veroordelingen in verschillende Europese landen. Hij woonde een aantal jaren in het Verenigd Koninkrijk. De Britse politie laat momenteel onderzoeken of het dna van Kotwica te linken valt aan misdrijven in dat land.

Moorden in Nederland?

Na zijn bekentenis van de Oostenrijkse moorden vertelde Kotwica dat hij in Zweden een oudere man doodstak in zijn huis in de buurt van Gothenburg op 23 april van dit jaar. Hij zou na een winkeldiefstal in Salzburg hebben geprobeerd iemand om het leven te brengen en zou in Nederland in 2011 een ernstige mishandeling hebben gepleegd en mogelijk ook moorden.