‘Seriemoordenaar komt nooit meer vrij’

De man die zeker twee jonge vrouwen vermoordde krijgt waarschijnlijk geen tbs-behandeling meer. Volgens het Dagblad van het Noorden wordt de 46-jarige Henk S. niet langer behandeld in de Van Mesdagkliniek in Groningen. Voor hem is nu “long stay” aangevraagd.

Studente

S. doodde in 1997 de Groninger studente Anne de Ruijter de Wildt. Tijdens zijn proces kwam ana het licht dat hij in 1994 in Utrecht ook Annet van Reen had vermoord. Zijn straf was 8 jaar cel en tbs met dwangverpleging. S. is in 2006 vrijgesproken van de moord op de Groningse straatprostituee Shirley Hereijgers.

Agressief

Drie jaar geleden werd de behandeling ook al gestaakt. Zijn huidige behandeling werd gezien als een laatste poging tot verbetering. Volgens de kliniek blijft S. zeer agressief naar onder meer personeel. Behandeling zou geen serieuze optie meer zijn. Zijn advocaat ziet nog steeds mogelijkheden en wil dat S. wordt onderzocht in het Pieter Baan Centrum (PBC).

Het Openbaar Ministerie heeft de rechtbank gevraagd de tbs van Henk S met twee jaar te verlengen. Hierover doet de rechtbank over twee weken uitspraak.