Seriemoordenaar krijgt doodstraf

Seriemoordenaar Anthony Sowell moet op 29 oktober 2012 worden geëxecuteerd. Dat heeft een rechter in de stad Cleveland, Ohio, bepaald. Sowell vermoordde elf vrouwen en bewaarde de ontbindende lichamen in zijn huis en tuin. Ex-marinier Sowell was in juli schuldig bevonden aan 82 aanklachten. Naast moord is hij door een jury ook schuldig bevonden aan ontvoering, verkrachten, beroving, lijkschennis en poging tot moord. In het horrorhuis van Sowell moest de politie verschillende keren opgravingen organiseren voor dat alle lichamen waren gevonden.

De zaak kwam aan het licht toen een slachtoffer van Sowell zwaargewond aan zijn moordlust wist te ontkomen en de politie waarschuwde. Al eerder waren vrouwen naar de politie gekomen met verhalen over marteling, maar met die tips heeft de politie te weinig gedaan.

Buurtbewoners hadden al jaren geklaagd over stank in de omgeving, maar men vermoedde dat die werd veroorzaakt door een worstfabriek in de buurt. 

Na de lugubere vondst ontstond kritiek op de politie. Die bleek niets te hebben gedaan met de verhalen van twee andere vrouwen, die ook waren verkracht en gemarteld door Sowell.

Zie ook:

Eigenaar horrorhuis VS beweert gek te zijn 

Politie vindt zes lijken in huis verkrachter