“Serieverkrachter” naar Pieter Baan-centrum

Gerard T. (52) gaat ter observatie naar het Pieter Baan-centrum in Utrecht. De man die ervan wordt verdacht de Utrechtse serieverkrachter te zijn wilde dat met een beroep bij de rechtbank Utrecht verhinderen maar de raadkamer heeft donderdag dat hoger beroep van zijn advocaat verworpen.

Beroep

Dit betekent dat de eerdere beslissing van de rechter-commissaris, om de verdachte ter observatie naar het Pieter Baan Centrum over te brengen, van kracht blijft. De advocaat ging bij de raadkamer in hoger beroep omdat hij het niet eens was met de beslissing van de rechter-commissaris. Gerard T. wil niet meewerken aan een persoonlijkheidsonderzoek in het Pieter Baan-centrum in Utrecht.

Tbs

De raadkamer van de rechtbank oordeelde dat de rechter-commissaris in zijn beslissing voldoende gemotiveerd heeft dat het onderzoek naar de geestesvermogen niet voldoende op andere wijze kan plaatsvinden. Het komt vaker voor dat verdachten niet mee willen werken aan psychologisch onderzoek door het Pieter Baan-centrum. De motivatie daarvoor is vaak dat ze willen vermijden dat de rechtbank gedwongen behandeling en tbs oplegt.

Zie ook:

“Serieverkrachter” weigert onderzoek

Serieverkrachter staat terecht voor vier zaken