Serieverkrachter staat terecht voor vier zaken

Gerard T. (52) hoort maandag tijdens een pro forma-zitting voor de rechtbank in Utrecht dat zijn zaak is uitgebreid naar vier verkrachtingen. De officier van justitie vervolgt hem voor nog een verkrachting uit 1995.

De Bilt

Eerder bracht justitie drie verkrachtingen in verband met Gerard T. waarbij het bewijs steunt op een dna-match. Volgens justitie randde T. vrouwen aan en verkrachtte hij vrouwen in het schaars bewoonde grensgebied tussen de gemeenten Utrecht, De Bilt en Bunnik in de buurt van Universteitscentrum De Uithof. De jongste zaak gaat om een verkrachting op 5 september 1995 in de gemeente De Bilt.

18 verdenkingen

De andere zaken speelden op 26 september 1995 in Utrecht en op 24 oktober 2001 in Bilthoven. In de overige 18 verdenkingen zal geen vervolging worden ingesteld omdat justitie die zaken niet denkt te kunnen bewijzen voor de rechtbank. Alle slachtoffers zijn inmiddels door de officier van justitie geïnformeerd. Gerard T. weigert nog steeds enige verklaring af te leggen en beroept zich op zijn zwijgrecht. Justitie wil de persoonlijkheid van T. forensisch laten onderzoeken. De zitting begint om 14.45.

‘Serieverkrachter’ niet aanwezig in rechtszaal (UPDATE)

Serieverkrachter werd herkend door collega’s