Servische topcrimineel vermoord

Een Servische topcrimineel is maandagochtend vroeg in het centrum van Belgrado geliquideerd. Dat heeft de Servische premier en minister van Binnenlandse Zaken Ivica Dacic bevestigd. Dacic zei op een persconferentie dat er 15 kogels op Nikola Bojovic werden afgeschoten. Hij is de broer van Luka Bojovic die in Nederland samen met onder meer Willem Holleeder werd verdacht van de moord op de Nederlandse Joegoslaaf Srdjan Miranovic, in 2006 in Montenegro.

Dacic zei dat Nikola Bojovic even na zeven uur werd doodgeschoten door een onbekende die hem door zijn achterhoofd schoot. Hij overleed later in het ziekenhuis. Luka Bojovic die in Spanje vastzit op verdenking van moord, geldt als een leidende figuur in de Zemun-clan, een criminele groep die verantwoordelijk is voor de moord op de Servische premier Zoran Djindjic in 2003.

Dacic zei dat Nikola Bojovic een bekende van de politie was. Aangenomen wordt dat ook Nikola Bojovic een rol speelde binnen de Zemun-clan, een groep die overigens de laatste jaren flink is uitgedund door arrestaties en moorden.

Luka Bojovic was lid van de zogeheten Arkan-tijgers van Zeljko Raznatovic “Arkan”, tijdens de oorlog in het voormalige Joegoslavië een paramilitaire gewelddadige beweging. Arkan, die in Nederland ooit roofovervallen uitvoerde, kende verschillende Amsterdamse criminelen. Willem Holleeder en Maruf M. waren bekenden van Luka Bojovic. 

Zie ook:

 Gangster door de gehaktmolen 

 Bojovic: ‘We zijn soldaten’ 

 Petrovic: ‘Ik verlinkte Bojovic niet’ 

 ‘Sreten Jocic plande uitbraak’